موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با ۰۹۱۲۰۴۷۷۱۱۶ تماس حاصل نمایید

آشنایی با حقوق بین الملل
آشنایی با حقوق بین الملل

حقوق بین الملل

قوانین  قوانین  قوانین  قوانین  قوانین 

حقوق بین المللی مجموعه قوانین و مقررات تنظیم کننده روابط بین المللی بین اشخاص حقوق بین الملل است. در واقع مجموعه قواعد حقوقی مرتبط برای کشورها و دیگر افراد بین‌المللی در روابط متقابل آن‌ها الزام‌آور تلقی می‌شود. حقوق بین‌الملل اساساً بر معاهدات و عرف و هم‌چنین اصول کلی حقوق شناخته شده توسط ملل متمدن پایه‌گذاری شده است.

حقوق بین‌الملل جهانی مربوط به قواعدی که برای همه کشورها بدون در نظر گرفتن اینکه به آن‌ها رضایت داده‌اند یا خیر الزام آور است. نمونه‌ای از این قواعد «اصل الزام وفای به عهد» می‌باشد.

به طور کلی حقوق از یک جنبه به دو بخش داخلی و بین المللی تقسیم می شود. حقوق بین المللی، خود به دو زیر گروه حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی تقسیم می شود. اشخاص حقوق بین الملل عمومی دولت ها و سازمان های بین المللی هستند. اشخاص حقوق بین الملل خصوصی اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند.

به طور کلی وجود عنصر خارجی در پرونده باعث بین المللی شدن مسائل حقوقی می‌شود. در مسائل مرتبط با حقوق بین الملل حتما باید یک عنصر خارجی وجود داشته باشد. در غیر این صورت اصلا بین المللی نیست.

عنصر خارجی مثل اقامتگاه های متفاوت، انعقاد قرارداد بین دو نفر با تابعیت های متفاوت، ازدواج دو شخص با تابعیت های غیر یکسان و یا ارتکاب یک فرد به یک عمل مجرمانه در خارج از کشور خودش و علیه یک بیگانه.

حقوق بین الملل دارای دو دسته از قوانین است. یکی قوانین و مقررات تنظیم کننده ی رابطه افراد با یکدیگر (حقوق بین الملل خصوصی). دوم قوانین و مقررات تنظیم کننده روابط بین دولت ها(حقوق بین الملل عمومی). مسائل و موضوعات حقوق بین الملل خصوصی عبارتند از اقامتگاه، تابعیت، پناهندگی، ارث و وصیت، تمامی مسائل مربوط به مهاجرت و غیره.

وکیل دادگستری

تصور کنید شخصی برای مهاجرت به کانادا دچار مشکل شده است یا با درخواست پناهندگی اش در استرالیا موافقت نشده یا در کشور آلمان مورد ضرب و جرح قرار گرفته است یا از جانب تبعه ی آن کشور متحمل زیان شده است یا اموالش به سرقت رفته و یا خودش مرتکب جرمی در کشوری غریبه شده. در این صورت فرد می تواند با معرفی یک وکیل بین المللی به دادگاه مربوطه که به قوانین و مقررات آن کشور مسلط است نسبت به احقاق حق خویش اقدام کند.

به عبارت دیگر اصولا زمانی که افراد در کشور دیگری دچار مسئله حقوقی یا کیفری می شوند به سراغ وکیل بین المللی می روند. به علاوه مباحث مرتبط با تعارض قوانین هم در میان پرونده های بین المللی به وفور دیده می شود. به خصوص در شرایط کنونی که تقریبا مرز های جغرافیا اهمیت قبلی خود را از دست داده اند. در اصطلاح با یک دهکده جهانی مواجه هستیم.

به عبارت دقیق تر در زمان وجود عنصر بین المللی و خارجی در مسائل حقوقی باید برای حل آن با نظام حقوقی بیش از یک کشور مواجه شویم. و همین جاست که بحث تعارض قوانین مطرح خواهد شد. این به این دلیل است که هر کشوری دارای نظام حقوقی خاص خود است. بنابراین با دیگر نظام های حقوقی در کشور های دیگر متفاوت خواهد بود. این جاست که تعارض قوانین مسئله ساز می شود.

به عنوان مثال فرض کنید زنی ایرانی با مردی بلژیکی در کشور انگلستان ازدواج کرده و ساکن شده اند. حالا قصد جدایی از یکدیگر را دارند و به دادگاه انگلستان مراجعه نموده اند. همان طور که می بینید در این جا با نظام حقوقی کشور انگلستان به عنوان محل اقامت زن و مرد، نظام حقوقی بلژیک به عنوان دولت متبوع مرد و نظام حقوقی ایران به عنوان دولت متبوع زن مواجه هستیم.

مسائل و موضوعات بین الملل عمومی دارای پیچیدگی بیشتری هستند. از مهم ترین مسائلی که مطرح می شود می توان به اختلاف در روند اجرا، انعقاد و پایان معاهدات و قرارداد های بین المللی میان دولت ها اشاره کرد. مسئله انعقاد قرارداد یا معاهده میان دو یا چند کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مقاله تلاش شده ضمن توضیح مختصری از حقوق بین الملل و اهمیت سپردن امور بین المللی به وکیل با تجربه و متخصص در این زمینه، به خدمات موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم و تیم حقوقی مجرب این موسسه در زمینه بین المللی نیز دقیق تر پی ببریم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 پاسخ

  1. سلام لطفا سعی بفرمایید به مسعولین وزارت علوم بگویید تا سعی کنند رشته حقوق در دانشگاه پیام نور برای بسیاری از دانشجویان بشود رشته علوم سیاسی و حقوق بین الملل و در کنار دروس حقوقی و بین المللی دروس علم علوم سیاسی را نیز بیاموزند و همچنین به عنوان دانشجویی دوره وکالت بین المللی باشندو در تمام دروس حتی در دروس عمومی نمره قبولی و مناسب برای دانشجویان قرار دهند حتی در دروس زبان انگلیسی نمره مناسب برای دانشجویان قرار دهند.باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وکیل وصول دیه

وکیل وصول دیه

متن سربرگ خود را وارد کنید تعریف دیه دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام بشمار می‌رود و مطابق تعاریف فقهی، مال یا پولی می‌باشد که به واسطه کشتن انسان یا

ادامه‌ی مطلب »